Tips en onderhoud spoelbakken

—  onderhoud en tips

Is mijn rvs spoelbak krasvast?
Een rvs spoelbak is niet krasvast of krasvrij. Als uw spoelbak nieuw is zijn er geen gebruik sporen in het rvs zichtbaar maar alleen de borstel structuur van het rvs.  Na het een periode van gebruik komen er wel krassen in/op het rvs. Deze krassen doen geen afbreuk aan de kwaliteit van het rvs. Uw bak blijft hygiënisch en laat zien dat hij gebruikt word. ALs u het storend vind zijn er hulpmiddelen beschikbaar om het zoveel mogelijk te voorkomen. Ook kunt u de spoelbak polijsten. Let wel het blijft een terug komend item.

Mijn spoelbak heeft bruine plekjes is dit roest?
Door ijzerdeeltjes die uit de waterleidingen komen of het gebruik van chloor of agressieve stoffen kan het voorkomen dat er bruine roestachtige plekjes in de spoelbak ontstaan. Dit is echter geen roest van de spoelbak. De roestvrijstalen spoelbak kan van zichzelf niet roesten. De plekje s ontstaan altijd door invloeden van buitenaf.

Mijn spoelbak heeft bruine plekjes wat kan ik hieraan doen?
U kunt de plekjes verwijderen door deze zo snel mogelijk te behandelen met Starpolish , Staalfix of Cif cream. Spoel na de behandeling de bak goed schoon met water en wrijf deze dan droog.

Is mijn rvs spoelbak bestand tegen alles?
Een rvs spelbak is zeer hygiënisch maar u kunt niet zomaar alles erin gebruiken. Zuren en aggressieve middelen tasten het rvs aan. Voorbeelden van stoffen die u zeker moet vermijden zijn; Gootsteenontstoppingsmiddelen, gebitsreiniger, HG reiniger, zilverpoets, chloor en zoutzuur(oplossingen). Tevens moeten zoutzuur en chloor niet in het gootsteenkastje opgeborgen worden, de dampen die van de middelen afkomen kunnen het RVS onherstelbaar beschadigen.

Hoe maak ik mijn spoelbak schoon? (Diversen typen spoelbak)
Gebruik bij inbouwspoelbakken die van ander materiaal zijn gemaakt, zoals bijv. porselein, kunststof, acryl keramiek en bij roestvrijstalen spoelbakken milde afwas- of schoonmaakmiddelen. Schurende schoonmaakmiddelen zijn niet geschikt!
Houd rekening met het feit, dat het optreden van gebruikssporen en fijne krassen door harde voorwerpen mogelijk is. Dit leidt echter niet tot vermindering van de kwaliteit van deze intensief gebruikte inbouwspoelbakken. Let verder op de onderhoudsaanwijzingen van de fabrikanten.

Hoe onderhoud ik mijn tegelbak?
Voor een grondige reiniging kunt u de tegelspoelbak reinigen met bleekmiddel, voor afvoer en deksel rvs- of messingpoets gebruiken. Doe het reinigen met bleekmiddel niet te vaak en alleen in geval van nood. Het gebruik van een mild afwas middel heeft de voorkeur. Voor het optimaal gebruiken van uw spoelbak zijn er bij Verveer Keukens zeer veel accessoires te verkrijgen zoals snijplanken (hout en kunststof), vaatwerkkorven, inzetbakjes etc.

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls