Tips en onderhoud Keramiek werkbladen

—  onderhoud en tips

Wat is een Keramiek werkblad?
Een Keramiek werkblad is gemaakt van 2 of 3 dunne lagen keramisch materiaal. Keramisch materiaal is hardgebakken en heeft daardoor prima eigenschappen. Keramiek werkbladen worden ook wel verkocht onder de naam;  Ceramistone en CeraNuovo.

 Zijn er beperkingen met een Keramiek werkblad?
Een Keramiek werkblad is er maximaal en de afmeting 99 x 299 cm dit kan in sommige situaties een probleem zijn. (bijvoorbeeld bij kook eilanden.) Momenteel zijn er echter al enkele kleuren in de afmeting 120 x 350 cm verkrijgbaar en dat worden er steeds meer.

 Waarom kan er geen rvs spoelbak onder een Keramiek werkblad  geplaatst worden?
Een keramisch werkblad is opgebouwd uit meerdere dunne lagen, als er dan een spoelbak onder geplaatst wordt ziet u de opbouw van het werkblad wat niet fraai en waterdicht is.

Heeft een Keramiek werkblad onderhoud nodig?
Bij normale verontreiniging hoeft u het blad slechts af te nemen met een natte doek. Vlekken kunt u met een sopje of eventueel Jif verwijderen, en kalkplekken kunt u behandelen met natuurazijn. Gebruikt u echter nooit harde schuurmiddelen, zoals schuurpapier, en ook geen agressieve middelen zoals zuren en chemische producten. Die middelen zult u bij morsen direct moeten verwijderen om onherstelbare schade te voorkomen.

Waarom zou ik een keramiek werkblad kopen?
Door alle voordelen in onderhoud en gebruik is dit robuuste materiaal ideaal voor diegene die een sopje voor de schoonmaak meer dan genoeg vindt.

 Wat zijn de nadelen van een Keramiek werkblad?
Als u wilt combineren met vensterbanken en achterwanden is dat een zeer kostbare zaak. Door de opbouw van dunne lagen en de hardheid kan een vensterbank in tegenstelling tot bijvoorbeeld graniet niet goed afgewerkt worden aan de voorzijde. Alles moet dan speciaal in het verstek gemaakt worden.

Een keramiek werkblad is hard kan mag ik er dan ook op snijden?
Wij adviseren wel het gebruik van een snijplank. Het gebruik van een snijplank beschermt uw messen omdat uw werkblad veelal harder is als het mes. Is er eenmaal een kras ontstaan dan is deze niet meer te verwijderen.

Een Keramiek werkblad is...
Verkrijgbaar in diktes van 1 tot 15 cm, homogeen (vloeistof dicht), tot 250 graden hittebestendig, onderhoudsarm, hygiënisch en vlekbestendig.

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls