Tips en onderhoud kastscharnieren / lade rails

—  onderhoud en tips

Hoe hou ik  de scharnieren soepel?
Het belangrijkste om keuken scharnieren goed te laten functioneren is door op te letten dat ze niet gaan wringen. Kijk regelmatig of er geen slijtage op de scharnieren plaats vindt. U kunt de scharnieren smeren met WD-40. Wd040 is verkrijgbaar bij de bouwmarkten, sommige supermarkten en drogisterijen.

Waarmee kan ik de lade rail oliën?
De laden rails kunt u inspuiten met silicone spray of WD-40.

 Mag ik vaseline in/aan de lade rails smeren?
Wij raden het gebruik van vaseline of andere vaste smeermiddelen af. Deze smeermiddelen hechten vuil (broodkruimel, suiker etc.) aan en zorgen  er daardoor voor dat de lade rail kapot gaat.

Hoe kan ik mijn lade het beste indelen?
Om lang plezier van uw keuken laden te hebben adviseren wij om goed op de verdeling van de spullen te letten. Verdeel (zwaar)servies over meerdere laden en plaats bijvoorbeeld een stapel borden aan de zijkant van een lade.
Als hulp voor een overzichtelijke indeling zijn er diverse accessoires verkrijgbaar. Verveer keukens levert voor diverse typen Blum laden handige opties om het opgeruimd te houden.

Kunnen mijn bestaande keuken fronten voorzien worden van demping?
Voor bijna alle deuren is er demping mogelijk. Bij veel type scharnieren is de demping op het scharnier te plaatsen. Eventueel kan er ook demping in de kast geplaatst worden waardoor de deur zachtjes sluit. Let op bij sommige hoekkasten is het niet mogelijk om demping op het scharnier te plaatsen. Het gebruik van demping op koelkast fronten raden wij af.

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls