Tips en mogelijkheden Toplaminaat/Kunststof

—  onderhoud en tips

Tip!
Bladen met een donkere hout structuur vertonen eerder krassen. Ze beschadigen niet sneller als andere Toplaminaat bladen maar door de kleur zijn de krassen wel eerder zichtbaar.

Is mijn Toplaminaat watervast?
Dit is afhankelijk van de toepassing en het beschikbare budget. Een werkblad met een vlak ingebouwde spoelbak is bij Verveer Keukens altijd van watervast multiplex daar. Waar anderen ook de mogelijkheid hebben voor spaanplaat hebben kiezen wij bewust voor de lange termijn omdat spaanplaat zeer snel vocht opneemt. Elementen waar geen water gebruikt word kunnen wel uitgevoerd worden in spaanplaat maar als het budget het toelaat heeft watervast multiplex de voorkeur.

Kan een Toplaminaat blad alleen met een waterkering aan de voorzijde?
Hoe wel de waterkering in Nederland als dijkenland sterk ingeburgerd is zijn er inmiddels zeer veel andere mogelijkheden. Het blad kan in dikte variëren van 2 tot 20 cm en aan de voorzijde voorzien worden van een rechte rand in de blad kleur, rvs of diverse andere trendy rand afwerkingen.

Mag ik een warme pan op mijn Toplaminaat blad neerzetten?
Hierop is maar 1 antwoord mogelijk nee !! Gebruik altijd een onderzetter want door een warme pan kan door de hitte van de pan de lijm van de toplaag smelten waardoor deze los komt van het hout waar deze op verlijmt is.

Kan er vuil in mijn Toplaminaat komen?
Een Toplaminaat werkblad heeft een gesloten boven zijden waardoor er geen vuil in kan trekken. Het is door zijn gesloten oppervlak dan ook uitermate hygiënisch.

Hoe maak ik mijn Toplaminaat blad schoon?
Dagelijks een huishoud sopje volstaat voor een schoon werkblad. Gebruik voor het reinigen geen schuur  of zuurhoudende middelen.

Algemene tips
Test speciale onderhoudsmiddelen vooraf op een niet-zichtbare plek. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, beschadigingen weg te werken of uw blad meer glans te geven zijn bij de speciaalzaak diverse speciale onderhoudsmiddelen te verkrijgen. Welke vloeistof het meest geschikt is voor uw blad kan uw keukenadviseur u vertellen. Test u in ieder geval elk speciaal middel vooraf op een onopvallende plaats op het blad. Breng de vloeistof daarbij niet rechtstreeks aan, maar met een doek, in verband met het risico van uitvloeiing. Werkt u ook altijd van buiten naar binnen om te voorkomen dat de plek groter wordt.

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls