Tips en mogelijkheden glas en Glass2

—  onderhoud en tips

Wat is het verschil tussen glas en Glass2?
Glas is een 6 mm dikke glas plaat eventueel opgedikt met een aluminium lijst. Glas is gehard en uit één laag gemaakt. Glass2 is er in diverse dikten en bestaat uit verschillende lagen gesmolten glas. Glass2 is in tegenstelling van glas/Topglas nog aan te passen of bij schade te herstellen.

Is glas en Glass2 kostbaar?
Zowel glas als Glass2 is duurder als bijvoorbeeld graniet. Door de speciale en exclusieve uitstraling en eigenschappen zijn deze materialen duurder in aanschaf. U bent echter verzekerd van een topproduct wat een exclusieve uitstraling heeft en exclusief is.

Kan Glas nog vermaakt of pas gemaakt worden?
Nee als uw glas of Topglas werkblad gemaakt is zijn er geen wijzigingen meer mogelijk. Het werkblad word na het maken gehard en kan dan niet meer aangepast worden.

Is glas er in verschillende kleuren?
Ja glas of Topglas is er in een diversiteit aan kleuren. Het blad kan afgewerkt worden in een matte of glanzende oppervlakte afwerking. Op aanvraag kan er zelf dezelfde kleur als de keuken gemaakt worden zodat en mooie ton sur ton ontwerp ontstaat.

Heeft glas beperkingen?
Ja glas is deels doorzichtig en hier moet met het ontwerp van uw keuken dan ook rekening mee gehouden worden.

Is glas krasbestendig?
Nee het zogenoemde Topglas is niet krasbestendig. Het is wel homogeen (volledig gesloten) en daardoor zeer hygiënisch.

Is Glass2 er in diverse kleuren?
Ja er zijn 8 verschillende kleuren voor keuken bladen en 4 verschillende kleuren voor ander toepassingen.

Is Glass2 krasvast?
Glass2 is niet krasvast. Door de hoge hardheid is het blad wel in grote mate krasbestendig.

Glass2 lijkt op composiet kunnen er dan ook vlekken in komen?
Glass2 heeft een absorptie peil van 0,2%. Door het smelten van verschillende lagen op elkaar ontstaat een bijna vlek en onderhoud vrij blad.

Waarom is Glass2 milieu vriendelijk?
Glass2 is 99% gerecycled glas en bevat geen hars. De glazen basis bevat geen lijm of chemicaliën.

Is mijn blad bestand tegen hitte?
Gebruik altijd onderzetters de meeste moderne aanrechtbladen zijn bestand tegen warmte. De temperatuur van voorwerpen wordt echter dikwijls onderschat. Een pan die rechtstreeks van de hittebron komt bijvoorbeeld, kan een temperatuur hebben van meer dan 350 ºC: hoog genoeg om elk blad aan te tasten. Bovendien koelen apparaten vaak minder snel af dan verwacht. Het is dan ook aan te bevelen altijd onderzetters te gebruiken wanneer u aan het aanrecht werkt, temeer daar breuk brand- en schroeiplekken niet onder de garantie vallen.

Algemene tip.
Werk standaard met snijplanken. Hoe krasbestendig uw blad ook is, snijdt u liever niet rechtstreeks op het bladoppervlak. Om beschadigingen die zich niet meer laten wegwerken te voorkomen kunt u beter met snijplanken werken, want krassen vallen niet onder de garantie.

Algemeen onderhoud
Bij normale verontreiniging hoeft u het blad slechts af te nemen met een natte doek. Zijn er vlekken, dan kunt u die verwijderen met een sopje. Kalkplekken kunt u behandelen met natuurazijn. Gebruikt u echter nooit schuurmiddelen of agressieve middelen zoals zuren en chemische producten. Die kunnen het blad namelijk onherstelbaar beschadigen (bij morsen dus direct verwijderen!). Test speciale onderhoudsmiddelen vooraf op een niet-zichtbare plek. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, beschadigingen weg te werken of uw blad meer glans te geven zijn bij de speciaalzaak diverse speciale onderhoudsmiddelen te verkrijgen. Welke vloeistof het meest geschikt is voor uw blad kan uw keukenadviseur u vertellen. Test u in ieder geval elk speciaal middel vooraf op een onopvallende plaats op het blad. Breng de vloeistof daarbij niet rechtstreeks aan, maar met een doek, in verband met het risico van uitvloeiing. Werkt u ook altijd van buiten naar binnen om te voorkomen dat de plek groter wordt.
 

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls