Tips en mogelijkheden Composiet

—  onderhoud en tips

Algemene informatie
Een composietsteen werkblad en bestaat uit voornamelijk natuurlijke materialen (94% kwarts en 6% hars). Variaties in het materiaal, zoals tint- en structuurverschillen, pigmentconcentraties, toevoegingen van glas deeltjes maar ook kleine putjes onderstrepen alleen de waarde en echtheid van dit product. Een aantal kleuren zijn qua structuur en oppervlak afwijkend en ook als zodanig herkenbaar. Zij hebben een grover oppervlak en zullen altijd over het oppervlak lichtere vlekken vertonen. Dit is inherent aan het materiaal. Composiet materiaal is ook perfect te gebruiken als vensterbank, achterwand of smetlijst boven uw werkblad.

Mag ik op het werkblad snijden?
Messen worden bot wanneer u direct op het blad snijdt en de kans op schade aan het blad is aanwezig. Hoe krasbestendig uw blad daarom ook is, snijdt u liever niet rechtstreeks op het bladoppervlak. Om beschadigingen die zich niet meer laten wegwerken te voorkomen kunt u beter met snijplanken werken, want krassen vallen niet onder de garantie.

Heeft een composiet werkblad een gesloten oppervlak?
Hoewel de eigenschappen per kleur en afwerking kunnen verschillen kan in het algemeen gestel worden da t composiet een gesloten oppervlakte heeft. Bij Sommige kleuren heeft het werkblad echter kleine pigment putjes welke zichtbaar zijn bij bepaalde lichtval.

Hoe blijft mijn composiet werkblad mooi?
Het blad kunt u schoonmaken met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen zoals allesreinigers en u kunt een glasreiniger gebruiken voor het vetvrij maken. Kalkvlekken op het blad en rond de kraan kunt u het beste verwijderen met schoonmaakazijn, of een ander in de handel verkrijgbaar ontkalkingmiddel. Volg de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Gebruik geen schuurmiddelen, graniet of boenwas. Test speciale onderhoudsmiddelen vooraf op een niet-zichtbare plek om hardnekkige vlekken te verwijderen, beschadigingen weg te werken of uw blad meer glans te geven zijn bij de speciaalzaak diverse speciale onderhoudsmiddelen te verkrijgen. Welke vloeistof het meest geschikt is voor uw blad kan uw keukenadviseur u vertellen. Test u in ieder geval elk speciaal middel vooraf op een onopvallende plaats op het blad. Breng de vloeistof daarbij niet rechtstreeks aan, maar met een doek, in verband met het risico van uitvloeiing. Werkt u ook altijd van buiten naar binnen om te voorkomen dat de plek groter wordt. Bij Verveer keuken is er een speciale reinigingsspray verkrijgbaar voor composiet werkbladen.

In wat voor afwerking is een composiet werkblad er?
Als oppervlakte bewerking heeft u de keuze uit glans, gezoet, anticato/gebrand of satinato/letano. Bij deze oppervlakten is er een diversiteit aan randafwerking. In onze showroom kunt u de diverse bewerkingen bekijken.

Is een composiet werkblad hittebestendig?
Uw composietsteen keukenblad is redelijk hittebestendig. Gebruik echter altijd een onderzetter voor hete pannen of - schalen. Plaats deze nooit rechtstreeks op uw keukenblad.

Wat mag er echt niet op mijn composiet werkblad?
Gebruik nooit agressieve middelen op het keukenblad zoals verfafbijt, kwastreinigers, metaalreinigers, ovenreinigers of gootsteenontstoppers. Als er toch agressieve stoffen op het keukenblad terecht komen, moeten deze direct worden weggespoeld 

Belangrijke tips!
Gebruik altijd onderzetters De meeste moderne aanrechtbladen zijn bestand tegen warmte. De temperatuur van voorwerpen wordt echter dikwijls onderschat. Een pan die rechtstreeks van de hittebron komt bijvoorbeeld, kan een temperatuur hebben van meer dan 350 ºC: hoog genoeg om elk blad aan te tasten. Bovendien koelen apparaten vaak minder snel af dan verwacht. Het is dan ook aan te bevelen altijd onderzetters te gebruiken wanneer u aan het aanrecht werkt, temeer daar brand- en schroeiplekken niet onder de garantie vallen.
 

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls