Reiniging tips en vragen over de Quooker

—  onderhoud en tips

Wat moet er onderhouden worden aan mijn Quooker?
Ontkalk regelmatig de perlator (het kranenzeefje). Verder adviseren wij om het HiTAC koolstoffilter wat zich in het Quooker reservoir bevindt één maal per jaar te vervangen. Het vervangen van het HiTAC koolstoffilter kunt u door Quooker of Verveer Keukens laten verzorgen.

Waarom moet ik het HiTAC koolstoffilter 1x per 5 jaar vervangen?
Het HiTAC koolstoffilter zorgt ervoor dat het water schoon, smakelijk en geurloos is.

Moet de Quooker ontkalk worden?
Door de hoge temperatuur van de Quooker komt de kalk in het reservoir op het verwarmingselement. Door uitzetting van het verwarmingselement barst de kalk er af en dan vallen deze kalk schilfers op de bodem van het reservoir. Bij de wisseling van het HiTAC koolstoffilter worden deze kalk schilfers uitgespoeld.

Is de Quooker kraan alleen in chroom verkrijgbaar?
Nee, de Quooker kranen zijn in versschillende kleuren en modellen verkrijgbaar. Er altijd een passende Quooker kraan bij uw mengkraan te verkrijgen. Quooker heeft ook de TWINTAP serie wat een identieke Quooker kraan en aparte mengkraan is in de kleur chroom of steel.

Kan de Quooker kraan ook met de bedieningsknop links geleverd worden?
Standaard is de bediening van de Quooker kraan rechts. Bij plaatsing is het eenvoudig mogelijk om de knopbediening naar links te verplaatsen.

Is er voor de Quooker en extra elektra groep nodig?
Wij adviseren om voor de Quooker een aparte elektra groep te plaatsen. Als een aparte groep niet te realiseren is kunt u ook een switch toepassen. Deze switch zorgt ervoor dat er bij piekspanning door het gebruik van meerdere apparaten de stop in de meterkast niet uitgaat.

Wat kost het stroom verbruik een Quooker?
Een Quooker kost door zijn vacuüm isolatie niet meer dan 5 cent per dag. Een gemiddelde pc kost in stand-by stand nog meer.

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls