Onderhoudstips keukenfronten

—  onderhoud en tips

Algemene schoonmaakt tips voor het eerste gebruik!
Beschermfolies verhogen de transportveiligheid en maken daardoor een effectieve bescherming van onze hoogwaardige meubeloppervlakken mogelijk. Indien er na het verwijderen van deze folie lijmresten mochten achterblijven, kunt u die eenvoudig verwijderen met een alcoholhoudende oplossing en een zacht doekje. Gebruik hiervoor alstublieft geen agressieve chemische stoffen.

Hoe kan ik mijn kunststof keukenfront schoonmaken?
Fronten, die met kunststof zijn bekleed, kunnen met normale schoonmaakmiddelen worden gereinigd. Dat gaat het beste met een zachte doek, lauwwarm water en een beetje afwasmiddel. Gebruik nooit politoer of harde sponsjes!

Hardnekkige vlekken, zoals vetspatten, lak- of lijmresten kunnen eventueel met een normale kunststofreiniger worden verwijderd. Voordat u dat voor het eerst doet, raden wij u aan dit op een niet zichtbare plaats uit te proberen! (Sommige fronten hebben aan de binnen zijde dezelfde afwerking als de buiten zijde.)

Gebruik bij het reinigen geen dampreiniger en geen schoonmaakmiddelen die oplosmiddelen bevatten! 

Hoe kan ik mijn gefineerde of massief keuken fronten reinigen?
Hout is een levend materiaal met natuurlijke kleur- en structuur-nuances. Door wisselende (zon)lichtinval kunnen er verkleuringen ontstaan, wat heel normaal is. Het is dan ook geen reden voor reclamaties. Massief houten fronten zijn eenvoudig te onderhouden. De oppervlakken zijn meervoudig verzegeld met een hoogwaardige lak. Gebruik voor het schoonmaken altijd een ietwat vochtige doek. Wrijf daarbij altijd in de richting van de houtnerf, zodat eventueel aanwezig vuil uit de poriën gewreven wordt. Om ervoor te zorgen dat er in de profielen, bij de hoeken en aan de randen geen restjes vocht achterblijven, moet het front na het schoonmaken altijd droog worden gewreven. Vuil mag niet opdrogen en moet onmiddellijk worden verwijderd. Ook hier dient u het gebruik van zeer natte doeken te vermijden.

Mag ik schuurmiddelen of ammonia gebruiken om mijn fronten te reinigen?
Wij raden het gebruik van schuur middelen of andere agressieve reinigingsproducten af. Ook schuur sponsjes of andere harde sponsen raden wij af om te gebruiken.

Mag ik mijn (mat)gelakte keuken front met schoonmaak middel reinigen?
Een mild sopje toegevoegd aan lauw water is genoeg om uw front te reinigen. Gebruik alleen een vochtige doek en geen sponsen of andere veel vocht houdende producten.

Alle deuren moeten goed droog gemaakt worden. Bij fronten met een kasder dient u er op te letten dat er gaan water tussen de randen komt.

Algemeen geld;

  • Zorg ervoor dat de oppervlakken niet vochtig worden (bijv. door het gebruik van zeer natte doeken en door dampvorming tijdens en na het koken). Houd de oppervlakken altijd droog.
  • Deuren van oven en combimagnetron nooit open laten staan na gebruik voor afkoeling. Door warmte afgifte ontstaat er schade aan front en kast.
  • De vaatwasserdeur nooit open laten staan direct na het einde van het programma. Door de stoomafgifte kan schade ontstaan aan front en kast.
  • Tijdens gebruik van de kookplaat moet te allen tijde gebruik worden gemaakt van de afzuigkap. Bij niet of onjuist gebruik van de afzuigkap kan schade ontstaan aan de kast en het front die ernaast hangt. Een veel voorkomende fout in het gebruik is het niet gebruiken van de afzuigkap bij het koken van water (omdat water immers niet stinkt), dit is echter van groot belang voor het afvoeren van de stoomafgifte.
  • Bij gaskookplaten nooit de vlam laten branden zonder pan op de kookplaat, hierdoor kan schade ontstaan aan kast en front
  • De aanspraak op garantie komt te vervallen, als de onderhoudsvoorschriften niet in acht worden

Deel op:

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 13:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

© Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls