Onderhoud / schoonmaak tips oven

—  onderhoud en tips

Hoe maak ik mijn geëmailleerde ovenruimte schoon?
Smeer met een sponsje de ovenruimte in met een afwasmiddel of groene zeep. Giet een klein beetje ammoniak in een kopje (geen kunststof) en plaats dit in de ovenruimte. Sluit de oven deur en laat het kopje ongeveer een uur staan. Open de deur en verwijder het kopje. Neem nu de ovenruimte af met een vochtige doek en schakel deze ongeveer een uur aan op 200 graden Celsius. De oven is weer geheel schoon.

Hoe maak ik mijn rvs of gelakte ovenruimte schoon?
Leg wat schijfjes citroen in een schaaltje met water(geen kunststof) en plaats dit in de oven. Schakel nu de oven in op de hoogste stand en laat het water even kort koken. Open de ovendeur, verwijder het schaaltje en neem de ovenruimte af met een vochtige doek. De oven is weer geheel schoon.

Mijn bakplaten zijn vies hoe kan ik deze reinigen?
Om de bakplaten goed schoon te krijgen kunt u er wat soda op strooien. Over de soda giet u kokend water en dat laat u intrekken. Na enig uren kunt u de bakplaat afspoelen en schoonvegen. Let op er zijn ook ovens waar de bakplaten in de oven kunnen blijven tijdens het reiniging proces. Dit zijn veel al ovens met pyrolyse of Aqua clean systeem.

Twijfelt u over de juiste schoonmaak wijze dan kunt u op de website van de leverancier kijken of contact opnemen met de klantenservice.

U kunt bij ons originele schoonmaak producten  verkrijgen welke door de leverancier geadviseerd worden. Neemt u hiervoor contact op of kom langs bij ons in de showroom. Wij hebben voor de merken SIEMENS, BOSCH, GAGGENAU, NEFF, ATAG, PELGRIM, ETNA en GROHE veel voor u op voorraad.

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls