Onderhoud / schoonmaak tips mengkranen

—  onderhoud en tips

Hoe voorkom je kalkaanslag?
U kunt kalk aanslag voorkomen door de watertemperatuur nooit hoger als 65 graden te laten komen. Ook het regelmatig reinigen van het zeefje van de kranen mond en het draaien van de bedienings knop naar de uiterste temperatuur standen voorkomt veel problemen. Woont u in een gemeente met een hoge waterhardheid dan kunt u ook een water ontharder overwegen waarmee u niet alleen uw keuken kraan spaart maar ook alle andere apparatuur waar water in gebruikt word.

Hoe verwijder je kalk aanslag?
Verwijder het in geen geval met huishoud reiniger op basis van chemische zuren zoals azijn of zout zuur. Ook klak verwijderend e middelen raden wij af op gekleurde oppervlakten. Kalk kunt u het beste verwijderen met een gewoon huishoud sopje of Grohclean wat op basis van citroen zuur is.

Hoe hou ik mijn mengkraan glanzend?
Droog uw mengkraan regelmatig af met een schone zachte doek. Gebruik geen schurende of bijtende middelen maar gebruik een gewoon huishoudsopje voor het onderhoud.

Mag ik mijn matte mengkraan poetsen?
Wij raden het af om matte kranen te poetsen. Kranen in de kleur nikkel mat, zilver nikkel en english bronze zijn voorzien van een beschermlaag welke u eraf haalt als u dit poetst. Maak deze kranen schoon met lauw water en een schone zachte doek. Wrijf ze daarna ook droog met een zachte doek.

De uitloop van mijn mengkraan gaat stroef wat kan ik hier aan doen?
Buiten het goed verwijderen van kalk aanslag kunt de o ringen van de uitloop insmeren met een beetje kranen vet. In de beschrijving van de mengkraan staat omschreven hoe u de uitloop van de mengkraan kunt demonteren. Let wel er komt nog wat water uit de uitloop van de mengkraan. Bij de meeste mengkranen hoeft u het water niet af te sluiten om deze handelingen te kunnen verrichten.

Twijfelt u over de juiste schoonmaak wijze dan kunt u op de website van de leverancier kijken of contact opnemen met de klantenservice.

U kunt bij ons originele schoonmaak producten  verkrijgen welke door de leverancier geadviseerd worden. Neemt u hiervoor contact op of kom langs bij ons in de showroom. Wij hebben voor de merken SIEMENS, BOSCH, GAGGENAU, NEFF, ATAG, PELGRIM, ETNA en GROHE veel voor u op voorraad.

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls