Onderhoud / schoonmaak tips koffiemachine

—  onderhoud en tips

Hoe maak ik de RVS vangschaal van mijn kookplaat schoon?
Een zachte doek en wat afwasmiddelen zijn meestal voldoende voor het dagelijks onderhoud. Bij hardnekkige vlekken , zoals kringen, blauwe  en bruine verkleuringen, kunt u een polijsten middel gebruiken. Behandel de gehele vangschaal en poets niet te lang op één plaats. Wees voorzichtig en poets altijd met de structuur mee. Gebruik nooit schuurmiddelen!

Hoe bescherm ik mijn RVS vangschaal?
U kunt de schone kookplaat insmeren met een beetje babyolie. Wrijf een beetje met een doek op de vangschaal en u kunt de vangschaal daarna makkelijker schoonmaken.

Hoe maak ik de glasplaat van mijn inductie/keramische kookplaat schoon?
Gebruik nooit schuurmiddelen (Ook geen vloeibare zoals Cif), zuurhoudende middelen of soda. Het gebruik van deze middelen geeft onherstelbare verkleuringen. Wacht niet te lang met schoonmaken. Verwijder eerst overgekookte voedsel resten met een glasschraper. Gebruik de schraper ook voor gesmolten suiker en kunststof.  Maak de kookplaat na het koken schoon met afwasmiddel en een vochtige doek. Wrijf de kookplaat na met een schone doek die geen schoonmaak middel bevat. Kalk resten of waterkringen kunt u verwijderen met schoonmaak azijn.

Hoe maak ik de pitten en roosters van mijn gaskookplaat schoon?
Vet dat op de gietijzeren pitten en roosters blijft zitten kunt u verwijderen door deze met een bakje ammoniak in een vuilniszak te doen. Laat de vuilniszak dan een nacht  buiten staan. De volgende dag kunt het vet met een droge doek verwijderen. Gebruik voor het schoonmaken van het gietijzer geen doekje met losse vezel want deze blijven aan het gietijzer hangen.

Twijfelt u over de juiste schoonmaak wijze dan kunt u op de website van de leverancier kijken of contact opnemen met de klantenservice.

U kunt bij ons originele schoonmaak producten  verkrijgen welke door de leverancier geadviseerd worden. Neemt u hiervoor contact op of kom langs bij ons in de showroom. Wij hebben voor de merken SIEMENS, BOSCH, GAGGENAU, NEFF, ATAG, PELGRIM, ETNA en GROHE veel voor u op voorraad.

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls