Onderhoud / schoonmaak tips koffiemachine

—  onderhoud en tips

Wat is een zetgroep?
Een zet groep is het systeem waar de bonen vermalen worden om de koffie te maken. Het is belangrijk dat u deze module regelmatig schoon maakt zodat er geen “oude” koffie tussen uw verse bonen vermalen worden. U kunt de zetgroep afspoelen met schoon water. Plaats de zetgroep van de koffie machine nooit in de vaatwasmachine en gebruik geen afwas of schoonmaak middelen.

Waarom is een water filter aan te raden?
Een waterfilter zorgt dat het water wat in het reservoir gedaan word gezuiverd word van kalk. Hoe zuiverder het water hoe beter de smaak van de koffie. Gebruikt u bronwater of heeft u een ontkalking apparaat dan hoeft u de waterfilter niet te plaatsen. Het gebruik van de ontkalking en reiniging tabletten moet wel altijd want dat is voor het onderhoud van de machine.

Er komen koffie korrels onder de lekbak
Door het uit halen van de zet groep en de lek bak kunnen er koffie korrels op de plaats van de lek bak komen. De ruimte waar de lekbak geplaatst is kunt u met een zachte doek schoonmaken.

De melk schimmelt  of heeft een vieze smaak
Na ieder gebruik van het melksysteem moet het  door gespoeld worden. Als u meerdere kopjes tegelijk neemt hoeft het niet tussen door gespoeld te worden. Spoelen voordat u het melk systeem gebruikt hoeft niet.

Twijfelt u over de juiste schoonmaak wijze dan kunt u op de website van de leverancier kijken of contact opnemen met de klantenservice.

U kunt bij ons originele schoonmaak producten  verkrijgen welke door de leverancier geadviseerd worden. Neemt u hiervoor contact op of kom langs bij ons in de showroom. Wij hebben voor de merken SIEMENS, BOSCH, GAGGENAU, NEFF, ATAG, PELGRIM, ETNA en GROHE veel voor u op voorraad.

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls