Onderhoud / schoonmaak tips (combi)stoom oven

—  onderhoud en tips

Hoe weet ik wat de waterhardheid is?
Bij de meeste (combi)stoomovens bevindt zich een hulp middel om de waterhardheid  te meten. U kunt ook uw water leverancier (Evides, Oaseo etc.) zij kunnen u de hardheid precies vertellen. Let op de hardheid kan binnen een dorp verschillen.

Waarmee en hoe  kan ik de stoomschalen schoonmaken?
De schalen kunt het beste in warmwater met zeepsop geweekt worden. Met een borstel of spons kunt u ze dan verder reinigen of ze in de vaatwasmachine plaatsen. Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met water met azijn.

Hoe vaak moet ik ontkalken?
De meeste apparaten geven aan wanneer u dient te ontkalken. Ontkalken voordat de machine deze melding geeft is niet nodig. Het is belangrijk dat u de waterhardheid zelf aanpast naar uw situatie. Gebruikt u onthard water dan is ontkalken niet nodig. Gebruik uitsluitend ontkalkingsmiddel wat uw leverancier voorschrijft. Zorg ervoor dat er geen ontkalkingsmiddel tegen gevoelige oppervlakten komen dit kunnen onherstelbare vlekken veroorzaken.

Hoe reinig ik de binnenzijde van mijn stoomoven?
U kunt de binnenzijde schoonmaken met warm water en sop. Gebruik voor het reinigen een zachte borstel of spons. Gebruik geen scherp voorwerpen of staal- of schuur sponsjes. Bij ons is er voor hardnekkige vervuiling oven/grill reiniger te verkrijgen wat u op de wanden kunt smeren. De gel moet dan enkele uren intrekken en dient dan verwijderd te worden met water en een spons. Stoom schalen en het lampje mogen niet ingesmeerd worden met gel.

Twijfelt u over de juiste schoonmaak wijze dan kunt u op de website van de leverancier kijken of contact opnemen met de klantenservice.

U kunt bij ons originele schoonmaak producten  verkrijgen welke door de leverancier geadviseerd worden. Neemt u hiervoor contact op of kom langs bij ons in de showroom. Wij hebben voor de merken SIEMENS, BOSCH, GAGGENAU, NEFF, ATAG, PELGRIM, ETNA en GROHE veel voor u op voorraad.

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls