Onderhoud / schoonmaak tips afzuigkappen

—  onderhoud en tips

Hoe reinig ik de filters van de afzuigkap?
Laat sterk vervuilde filters  schoonweken in (bijna) kokend water. Reinig de filters hierna met een afwas borstel en een normaal sopje.  Zet aluminium filters bij voorkeur niet in de vaatwasmachine  deze verkleuren dan erg. Gebruik ook geen soda om de aluminium filters schoon te maken want aluminium lost op in soda. Heeft u rvs filters dan kunt u deze wel in de vaatwasmachine reinigen.

Hoe maak ik mijn RVS afzuigkap schoon?
Neem roestvast staal regelmatig af met een afwasmiddel of allesreiniger. Behandel het gemiddeld 1x per week met een rvs reinigingsmiddel en wrijf het goed droog. Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met staal fix. Lees voor gebruik goed de beschrijving en wees hier zeer voorzichtig mee in gebruik. Het middel heeft en polijstende werking, wrijf dus uitsluitend met de structuur mee en behandel het gehele oppervlak. Verwijder kalkafzetting met schoonmaakazijn. Hardnekkige kleverige vlekken kunt u verwijderen met een chloorhoudend middel. Gebruik géén schuursponsje en/of schuurmiddelen (ook geen vloeibare).

Hoe hou ik mijn RVS afzuigkap mooi?
Wrijf de afzuigkap na het schoon maken in met een scheutje slaolie. De afzuigkap gaat dan weer mooi glimmen en is makkelijker schoon te maken de volgende keer. Er zijn ook diverse sprays verkrijgbaar waar u de afzuigkap mee munt op poetsen.

Hoe maak ik mijn gelakte afzuigkap schoon?
Gebruik voor het dagelijks onderhoud een sopje of afwasmiddel. Eventuele hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met een onderhoud middel. Lees voor gebruik goed de product omschrijving en probeer het uit op een onzichtbare plaats. In geval van nood kunt u een fijn schuursponsje gebruiken maar wees hier zeer terughoudend in.

Er blijft veel vocht/damp in de keuken hangen?
Een afzuigkap ontrekt zuurstof uit de ruimte. Het is noodzakelijk dat als u de afzuigkap gebruikt er verse lucht de ruimte binnen kan. Als er geen zuurstof naar binnen kan krijgt u een vacuüm waardoor het rendement van de afzuigkap afneemt.

Twijfelt u over de juiste schoonmaak wijze dan kunt u op de website van de leverancier kijken of contact opnemen met de klantenservice.

U kunt bij ons originele schoonmaak producten  verkrijgen welke door de leverancier geadviseerd worden. Neemt u hiervoor contact op of kom langs bij ons in de showroom. Wij hebben voor de merken SIEMENS, BOSCH, GAGGENAU, NEFF, ATAG, PELGRIM, ETNA en GROHE veel voor u op voorraad.

Kom naar onze showroom!
Pruimendijk 236
2989 AN Ridderkerk-Oostendam

maak een afspraak
di-vr 09:00 - 17:30 uur
za 09:30 - 16:00 uur

Maandag en ‘s avonds op afspraak.

E-mail
info@verveerkeukens.nl

Telefoon
078 681 33 68

©2020 Verveer Keukens  |  privacyverklaring  |  disclaimer

ontwerp en realisatie: Impuls